Историја уметности

Одељењске вести
19
 
Мар
 
2018

У четвртак, 22. марта, проф. др Ненад Макуљевић неће одржати консултације и предавање на изборном курсу "Визуелна култура Балкана у 19. веку" због службеног одсуства.


16
 
Мар
 
2018

Институт за антику и класично наслеђе и Одељење за класичне науке имају задовољство да вас обавесте о предстојећим предавањима проф. др Стефани Вест (Универзитет у Оксфорду)

Odyssean Alternatives
петак, 23. март у 13.00, малa салa САНУ

The dilemma of the "source-citations"; Herodotean scholarship at a cross-roads
понедељак, 26. март у 13.00, свечана сала "Драгослав Срејовић", Филозофски факултет


16
 
Мар
 
2018

Институт за антику и класично наслеђе и Одељење за класичне науке имају задовољство да вас обавесте о предстојећем гостовању предавача др Атанасиоса Вергадоса (Универзитет у Њукаслу).

Хесиод, Теогонијa 337-506, радионица
уторак, 20. марта у 10.00, учионицa СтКЛ1

Hesiod and Xenophanes, предавање
среда, 21. марта у 11.30, учионицa СтКЛ1

Hesiod and Early Mythography, предавање
четвртак, 22. марта у 11.30, учионицa СтКЛ115
 
Мар
 
2018

Проф. др Миодраг Марковић одржаваће консултације средом, од 15 до 16 часова, у летњем семестру.


14
 
Мар
 
2018

13
 
Мар
 
2018

Оба предавања проф. др Јелене Ердељан на докторским студијама - Изучавање средњовековне уметности источног и западног хришћанства и Могућности интерпретација средњовековне уметности - биће одржана у петак, 20. априла, од 16.45. часова, у Темпус сали.


13
 
Мар
 
2018

Позивамо Вас на предавање које ће професор Шон Хомер са Америчког универзитета у Бугарској, одржати у уторак, 13. марта у 17 сати у Свечаној сали, на тему

Narrating Trauma: Reflections on Individual and Collective Trauma through Contemporary Balkan Cinema.

Апстракт предавања и биографска белешка о аутору налазе се у прилогу.12
 
Мар
 
2018

Драги љубитељи визуелне антропологије и документарног филма,

Колектив “Византроп” и Центар за Визуелну Антропологију - ВАЦ вас позива у уторак, 13. марта са почетком од 19 часова на још једну пројекцију антрополошког филма. На старој локацији, у Дорћолском народном позоришту ДЋП (Солунска 24.), поново ћемо гледати студентске антрополошке филмове након чега следи дружење уз плес и музику.
линк ка догађају: https://www.facebook.com/events/206009633313883/

>Бетонске кошнице (14:44)
Аутори: Кристина Живковић, Илија Јанковић, Марко Николић

Филм представља упоредну анализу две зграде у насељу Дорћол у центру Београда. Аутори преиспитују комшијске односе унутар зграда, као и начине ангажовања при решавању одређених проблема.

Да душа лети, да душа живи (9:43)
Аутори: Милица Карић, Бранислава Јоковић, Леа Вучић

Главна јунакиња је украјинка циркуска радница, она је годинама наступала као акробата а данас је дресерка паса. Ради у циркусу Корона који је активан на еx-yу просторима. У овом кратком филму она прица о свом зивотном путу, раду у циркусу, љубави према зивотињама и према циркуској арени. Њен ентузијазам,снага и ведрина плене и не остављају гледаоце равнодусним.

Кућа је тамо где свест није (13:00)
Аутори филма: Оливер Андреевски, Тамара Денесовска

Овај филм је сензорно етнографски пројекат, сниман у студентском дому у Скопју, у Републици Македонији. Намера овог филма је да прикаже услове и окружење у којима студенти живе. Такође, приказује на који начин су декорисане собе кроз креативност студената у Скопју.

Негде између (18:38)
Аутори филма: Нина Младеновић, Анђела Достанић, Милица Милошевић

Филм приказује разноликост, карактеристике, ставове једне српско-сиријске породице, разлике, али и сличности, између српске и сиријске културе. То је прича о породици која спаја Србију и Сирију и усваја обе културе градећи једну сопствену. Ону, која настаје у покушајима да се избрише јаз између два света којима протагонисти филма наизменично припадају. Мајка и њене ћерке причају нам о својим путовањима, размишљањима и ставовима, као и о искуствима о рату, уједно нам приближавајући и њихове свакодневне активности уз спремање традиционалног јела.


12
 
Мар
 
2018

У прилогу су резултати предиспитне обавезе из Француског језика 2.9
 
Мар
 
2018

У прилогу су резултати предиспитне обавезе из Француског језика 1.9
 
Мар
 
2018

 • пријава испита: од 05. до 18.03.2018.
 • уплата најкасније до: 15.03.2018.
 • провера услова и приговори: 19.03.2018.
 • испити: од 21. до 30.03.2018.

Одлука о испитном року са детаљним информацијама налази се у прилогу.8
 
Мар
 
2018

Проф. др Иван Стевовић одржаваће консултације у летњем семестру четвртком, од 12 до 13 часова, у кабинету 455.


8
 
Мар
 
2018

Обавештавамо вас да је компанија ManpowerGroup покренула програм студентских стипендија под називом "Видимо таленте скривене у вама" са циљем развоја талента код студената државних универзитета на територији Републике Србије. Циљ програма је финансијска подршка 20 стипендиста различитих факултета, државних универзитета на територији Републике Србије, у распону од 100 до 200 евра месечно, првенствено усмерен на развој талента и вештина сваког појединца.

Додатне информације о конкурсу можете пронаћи на https://www.directch.com/MPGstipendije2018 и у прилогу.

Конкурс је отворен до 31.03.2018. године.

Више о томе на страни за Међународну сарадњу8
 
Мар
 
2018

Студенти који нису предали обавезне семинарске радове на курсу "Српска уметност новог века 1" то могу да учине на часу, у уторак, 27. 03.

Наведени датум je последњи рок за предају семинарских радова.


7
 
Мар
 
2018

Надокнада вежби из предмета Српска уметност новог века II биће одржана у петак, 9. марта, од 11.30 до 13 часова, у Темпус сали.


6
 
Мар
 
2018

Проф. др Ненад Макуљевић одржаваће консултација у летњем семестру, четвртком, од 13 до 14 часова, кабинет 483.


6
 
Мар
 
2018

Састанак у вези са реалаизацијом праксе за студенте који су овај предмет пријавили при Семинару за музеологију и херитологију (код проф. др Милана Попадића, доц.др Милице Божић Маројевић и доц. др Николе Крстовића), одржаће се у среду у 11 часова у кабинету 453.


5
 
Мар
 
2018

Поштоване колегинице и колеге,

Институт за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду спроводи велико научно истраживање о свакодневном животу домаћинстава и појединаца у условима садашњих друштвених промена у Србији. Истраживање ће се обавити на територији целе Србије, те са задовољством позивамо све заинтересоване да се пријаве за анкетарски рад.
Пријаву је потребно послати најкасније до петка 9. марта у 12:00 часова, на адресу Института за социолошка истраживања: isi@f.bg.ac.rs

У пријави Вас молимо да наведете Ваше име и презиме, број телефона, адресу електронске поште као и градове и општине у којима можете обављати анкетирање.

Уколико имате било каквих питања, слободно нам пишите.

Срдачан поздрав,

Тим Института за социолошка истраживања


5
 
Мар
 
2018

Позивамо Вас на промоцију истраживања “Култура рађања и партнерски живот у Србији”, реализованог у току 2017. године у оквиру Института за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду, уз логистичку и медијску подршку удружења “Центар за маме”. Почетни резултати овог истраживања презентовани су у тематском броју часописа “Лимес” (2017/2) “У сенци јавних политика: Родне политике и родно искуство” доступном на линку https://www.limesplus.rs/images/2017-2/Llimes---Rodne-politike-2-2017---za-tampu.pdf

Промоција ће бити одржана 7. марта у 18:15 у свечаној сали Филозофског факултета.

Конференција за медије биће одржана 7. марта у 11:00 у свечаној сали Филозофског факултета, уз учешће потпредседнице Владе Републике Србије Зоране Михајловић, у функцији координаторке Координационог тела за родну равноправност Републике Србије.

У промоцији ће учествовати: др Нада Секулић (координаторка истраживања, Филозофски факултет, Институт за социолошка истраживања)), др Биљана Станковић (Филозофски факултет), Дуња Полети (Филозофски факултет, Институт за социолошка истраживања) и Јована Ружичић и Јелена Братић (Центар за маме).

Истраживање се бави друштвеним положајем мајки, политичком културом жена и политичком културом спрам жена, као и јавним политикама које се односе на родитељство и родну равноправност у Србији данас. Део истраживања односи се на дискриминацију ЛГБТ особа из перспективе постојећих родних политика. Истраживање је спроведено на узорку од 1560 жена мајки у Србији укључујући и север Косова.
Темат је подељен у три дела. У првом делу под насловом “Макрополитике вс. индивидуалне праксе и преференције” обрађен је проблем колизије или неусклађености јавних политика и реалног искуства жена у Србији. Други део “Микросоцијалне праксе и односи” односи се на анализу личних животних стратегија жена у њима непосредном друштвеном окружењу. Трећи део “женско тело” чине два текста који се баве женском телесношћу - условима у породилиштима у Србији и контрацептивном и репродуктивном културом из перспективе родне равноправности. Резултати овог истраживања не указују на унапређење равноправности жена у српском друштву данас. Генерално, примања жена су знатно нижа у односу на њихове партнере, а животни баланс између приватног и јавног живота је и даље нарушен високом оптерећеношћу жена поделом послова и одговорностима у кући, у условима у којима буџет породице зависи од плаћеног рада и мушкараца и жена. У породицама се упорно одржава родна сегрегација у подели послова, а терет бриге за старе и болесне пада у целини на жене. Према више показатеља, систем вредности жена/мајки у Србији формира се данас у правцу репатријархализације, а показатељи овог истраживања упућују такође на закључак да развијање демократске политичке културе није могуће у условима општег пада животног стандарда, а још мање у оквирима јавних политика базираних на превазиђеним и националистичким моделима популационе политике. Рад на повећању животног благостања и животног баланса жена генерално се показује као основна и неопходна карика која недостаје у родним политикама у Србији данас.

Организатори скупа, др Нада М. Секулић (Филозофски факултет, Институт за социолоска истраживања) мр Јована Рузичић (оснивачица и директорка Центра за маме)


2
 
Мар
 
2018

Предавањe на предмету Савремена уметност: теме, тенденције и теоријски концепти неће бити одржано 5. марта.


2
 
Мар
 
2018

У петак, 2. марта, предавања на предмету Историја уметности српских земаља средњег века II неће бити одржана.


1
 
Мар
 
2018

Предавања на изборном курсу "Уметност и патриотизам у српској култури 18. века" одржаваће се понедељком, од 13:15 часова, у Темпус сали.


1
 
Мар
 
2018

Доцент др Ана Костић Ђекић неће одржати консултације у петак, 2. марта.


1
 
Мар
 
2018

Вежбе на предмету Српска уметност новог века II неће бити одржане у петак, 2. марта.


28
 
Феб
 
2018

Настава из предмета РИМСКА УМЕТНОСТ У СРБИЈИ код доц. др Јелене Цвијетић за студенте археологије и историје уметности, уместо петком, у пролећном семестру ће се одржавати понедељком од 15 часова у учионици 410.
28
 
Феб
 
2018

27
 
Феб
 
2018

У среду, 28. фебруара, проф. др Јасмина Чубрило неће одржати вежбе из предмета Историја модерне уметности I, као ни консултације.


27
 
Феб
 
2018

Планирана предавања на докторским студијама код проф. др Ивана Стевовића биће одржана на крају семестра.

Термини надокнаде биће објављени благовремено.


27
 
Феб
 
2018

Предавања на изборном курсу Уметност и визуелна култура медитеранског света одржаваће се од 1. марта, према следећем распореду: од 15 часова, у сали 409 и од 16.45 часова, у Темпус сали.


27
 
Феб
 
2018

Предавања на изборном курсу Визуелна култура Балкана у 19. веку одржаваће се четвртком, од 15 часова, у Темпус сали.


27
 
Феб
 
2018

Предавања на предмету Српска уметност новог века II одржаваће се четвртком, од 11.30 часова, у сали 401.


27
 
Феб
 
2018

У среду, 28. фебруара, проф. др Ненад Макуљевић неће одржати консултације.


27
 
Феб
 
2018

Центар за развој каријере Филозофског факутета расписује конкурс за обављање праксе у Едукативном сектору, на позицији: тренер. Конкурс је отворен за студенте Филозофског факултета свих студијских група. Више детаља о условима и начину пријављивања налази се у прилогу, а рок за конкурисање је 06.03.2018.26
 
Феб
 
2018

Обавештавамо вас да је отворен ERASMUS+ конкурс за Стипендије Института за филозофска истраживања у Хановеру. Додатне информације о конкурсима можете пронаћи на страни за Међународну сарадњу26
 
Феб
 
2018

Колектив “Византроп” вас позива у среду, 28. фебруара са почетком од 19 часова на још једно филмско дешавање. У Дорћолском народном позоришту ДЋП (Солунска 24.), овога пута приказују се студентски антрополошки филмови након чега следи дружење уз плес и музику.
Колектив "Византроп" са Центром за Визуелну Антропологију - ВАЦ на почетку вечери, представиће овогодишњу радионицу етнографског филма у Београду, која ће трајати у Београду од 1-11.јула. Филмске пројекције трају од 19 до 21 час.


26
 
Феб
 
2018

У понедељак, 26. фебруара, предавање на изборном курсу Савремена уметност: теме, тенденције и теоријски концепти неће бити одржано.


23
 
Феб
 
2018

Проф. др Александар Лома држаће предавања из Увода у историју религија четвртком у сали 409, у термину од 9.45 до 11.15.


23
 
Феб
 
2018

Предвања на изборном курсу Концепти и феномени европске уметности и визуелне културе 19. века одржаваће се у учионици СО2, у стандардном термину уторком.


23
 
Феб
 
2018

Центар за развој каријере Филозофског факултета расписује конкурс за обављање стручне праксе у Музеју афричке уметности за студенте завршних година, мастер и докторских студија свих студијских група Филозофског факулета. Детаљи конкурса се налазе у прилогу, а рок за пријаву је 27.02.2018. Пракса ће почети 8.03.2018. Поред биографије потребно је послати и мотивационо писмо.
Пратите нас и на фејсбуку:
https://www.facebook.com/filozofskiczrk/23
 
Феб
 
2018

Министарство за европске интеграције расписује конкурс за три најбоља студентска рада у области европске интеграције и процеса приступања Републике Србије Европској унији.

Више детаља о конкурсу можете наћи у делу МЕЂУНАРОДНА САРАДЊА / КОНКУРСИ: http://www.f.bg.ac.rs/medjunarodna_saradnja/konkursi23
 
Феб
 
2018

Предавања на предмету Српска уметност и визуелна култура у 20. веку одржаваће се у новом термину уторком, од 15 часова, у сали 401.


23
 
Феб
 
2018

Настава на изборном курсу Историја џеза код проф. др Николе Самарџића одржаваће се понедељком од 9.45 до 11.15 (предавања) и уторком од 15.00 до 16.30 (вежбе), у Темпус сали.


22
 
Феб
 
2018

У петак, 23. фебруара, вежбе на предмету Српска уметност новог века II биће одржане у Конаку књегиње Љубице у редовном термину.


22
 
Феб
 
2018

Предавања на предмету Увод у историју религија одржаваће се петком, у 13.15, у сали 409.


22
 
Феб
 
2018

Проф. др Миодраг Марковић одржаваће консултације у летњем семестру у новом термину средом, од 13.30 до 14.30 часова, кабинет 460.


21
 
Феб
 
2018

Предавања на предмету Историја уметности српских земаља средњег века I одржаваће се средом, у 15 часова, у Темпус сали.


21
 
Феб
 
2018

Представљање Еразмус+ стипендија за размену студената

Обавештавамо вас да ће се представљање Еразмус+ стипендија за размену студената одржати у понедељак, 26. фебруара 2018. године у 14 часова у Свечаној сали „Драгослав Срејовић“.

Током представљања планиран је и разговор са колегама који су у оквиру ERASMUS+ програма боравили на размени током претходних семестара.21
 
Феб
 
2018

У прилогу су резултати предиспитних обавеза из италијанског језика 1 и 2.20
 
Феб
 
2018

Први час на курсу Културна историја средњег века 1000-1500. године одржаће се у петак, 23. фебруара у сали 408, с почетком у 17 часова.


19
 
Феб
 
2018

Предавања на предмету Архитектура и сакрални обред. Од античке Грчке до касног средњег века одржаваће се од петка 2. марта, од 13.15, у Темпус сали.


19
 
Феб
 
2018

Предавања на предмету Од Августа до Јустинијана. Процес христијанизације и уметност на територији римског царства одржаваће се од среде, 28. фебруара, у редовном термину.


19
 
Феб
 
2018

Доцент др Олга Шпехар одржаваће консултација у летњем семестру уторком, од 10.30 до 11.30 часова, кабинет 451.


19
 
Феб
 
2018

Вежбе на предмету Историја уметности српских земаља средњег века I одржаваће се у новом термину петком, од 9.45, сала 101.


19
 
Феб
 
2018

У уторак, 20. фебруара неће бити одржане вежбе из Увода у етику. Уводно предавање почиње у 11.30.


19
 
Феб
 
2018

Доцент др Милица Божић Маројевић одржаваће консултације у летњем семестру средом, од 9.30 до 10.30, кабинет 453.


19
 
Феб
 
2018

У прилогу се налази списак студената чији је семинарски рад прихваћен на предмету Српска уметност новог века I.


19
 
Феб
 
2018

Обавештавамо Вас да је Ca Foscari University of Venice послао понуду за размену студената током 2018/2019. године у оквиру билатералног споразума између Универзитета у Београду и Ca Foscari University of Venice. Споразум не предвиђа стипендије. За додатне информације о размени заинтересовани студенти се могу јавити Николи Савићу из ректората Универзитета у Београду на nikola.savic@rect.bg.ac.rs, најкасније до 20. марта. У прилогу се налазе информације о Ca Foscari University of Venice.19
 
Феб
 
2018

У понедељак 19. фебруара предавања на предмету Српска уметност новог века I неће бити одржана.


19
 
Феб
 
2018

Обавештавамо вас да је отворен ERASMUS+ конкурс за размену у јесењем семестру на Хумболт Универзитету у Берлину. Додатне информације о конкурсима можете пронаћи на страни за Међународну сарадњу19
 
Феб
 
2018

Обавештавамо вас да је отворен ERASMUS+ конкурс за размену у јесењем семестру на University of Pardubice (Чeшка). Додатне информације о конкурсима можете пронаћи на страни за Међународну сарадњу19
 
Феб
 
2018

Настава на предмету Античка уметност у летњем семестру почиње у среду, 28. фебруара.


19
 
Феб
 
2018

Проф. др Симона Чупић ће у летњем семестру држати консултације средом од 14 до 15 часова.


19
 
Феб
 
2018

Предавање "Ослобођење животиња" у оквиру циклуса "Морална и законска права животиња" биће одржано 27.02.2018. у 17.00 у просторијама Српског филозофског друштва (ФДС) на Филозофском факултету у Београду. Предавање ће одржати Роберт Међугорац.

Биографију предавача и сиже предавања можете погледати у прилогу.


19
 
Феб
 
2018

Уводно предавање на курсу "Историја џеза" код проф. др Николе Самарџића биће одржано 20. фебруара у 15.00 у соби 512. Термини овог курса су: понедељак 9.45-11.15 (предавања) и уторак 15-16.30 (вежбе).14
 
Феб
 
2018

Асистент Ирена Ћировић МА одржаваће консултације у новом термину, петком, од 16.30 до 17.30 часова, кабинет 483.


14
 
Феб
 
2018

Доцент др Ана Костић-Ђекић одржаваће консултације у новом термину, петком, од 15 до 16 часова, кабинет 483.


14
 
Феб
 
2018

Обавештавамо вас да је отворен Erasmus+ конкурс за летњу школу на Radboud University. Додатне информације о конкурсима можете пронаћи на страни за Међународну сарадњу14
 
Феб
 
2018

Обавештавамо студенте докторских студија андрагогије, археологије, историје, историје уметности, класичних наука, педагогије, психологије и филозофије да ће од 19. фебруара до 2. марта моћи да пријаве предмете које ће слушати и полагати у школској 2017/2018. години. Предмети ће се пријављивати електронским путем, у оквиру е-индекса. Сва обавештења и упутства студенти могу пронаћи на http://www.f.bg.ac.rs/studenti/slusanje.

Позивамо студенте који још увек нису активирали налог за
е-индекс, да то учине што пре, према упутствима на http://www.f.bg.ac.rs/studenti/elektronska_prijava_ispita.14
 
Феб
 
2018

Колектив "Византроп" и Дорћолско народно позориште - ДЋП настављају традицију филмских пројекција и у фебруару. Позивамо вас да 16. фебруара присуствујете новој филмској вечери са почетком у 19 часова у Дорћолском народном позоришту (Солунска 24).

На репертоару је филм - етнографски класик "Хроника једног лета" редитеља антрополога Жана Руша и социолога Едгара Морена. Њихова колаборација на овом филм пројекту улази у домен експерименталног филма који трага за истином, у синтетизацији метода провокације, ауторских рефлексија и преиспитивања филмских могућности, што их чини пионирима филмског поступка "Цинема верите" у Француској шездесетих година прошлог века.


13
 
Феб
 
2018

Увид у испитне радове и упис оцена са колоквијума и испита из предмета Европска уметност новог века I, Европска уметност новог века II, Европска уметност ренесансе и маниризма и Европска уметност барока и рококоа обавиће се у понедељак, 19.2, у 11 часова, код проф. др Саше Брајовић, кабинет 481.


13
 
Феб
 
2018

Упис оцена из предмета Основи уметности и визуелне културе новог и модерног доба код доцента др Ане Костић Ђекић обавиће се у среду, 14.2, у 11 часова, кабинет 483.


13
 
Феб
 
2018

У прилогу се налазе резултати испита из предмета Форме и функције српске уметности и визуелне културе XIX века, одржаног 6.2.2018.


13
 
Феб
 
2018

У прилогу се налази распоред предавања на докторским студијама историје уметности.


13
 
Феб
 
2018

У прилогу се налази распоред полагања предиспитних обавеза из предмета Француски језик 1 и Француски језик 2 за студенте свих одељења Факултета.13
 
Феб
 
2018

У прилогу се налазе резултати испита из предмета Основи уметности и визуелне културе новог и модерног доба, одржаног 06.02.2018.


12
 
Феб
 
2018

Расписан је конкурс за најбољи научно-истраживачки и стручни рад студената за 2017. годину. Више о томе у прилогу вести.12
 
Феб
 
2018

Испит из предмета Уметност позног средњег века у Византији и западној Европи одржаће се 13.2.2018, у 11 часова, кабинет 461

 

12
 
Феб
 
2018

У прилогу се налазе резултати колоквијума из предмета Историја уметности српских земаља средњег века II.


12
 
Феб
 
2018

Проф. др Симона Чупић неће одржати консултације у среду, 14. фебруара.


9
 
Феб
 
2018

Упис постапсолвената у пролећни семестар школске 2017/2018. године обавиће се од 19.02. до 23.02.2018. године.

Приликом уписа студенти подносе:

индекс
уплатницу са износом од 4950,00 динара на жиро рачун Факултета 840-1614666-19 са позивом на број 97 50113.9
 
Феб
 
2018

Центар за развој каријере Филозофског факутета расписује конкурс за обављање стручне праксе у Музеју града Београда за студенте историје уметности. Детаљи конкурса се налазе у прилогу, а рок за конкурисање је 18.02.2018.8
 
Феб
 
2018

У прилогу се налазе резултати колоквијума из предмета Историја уметности српских земаља средњег века I (први део).


6
 
Феб
 
2018

Уписивање резултата колоквијума из предмета Историја модерне уметности 1 обавиће се у среду, 7. фебруара, у 13 часова. у кабинету 480.


6
 
Феб
 
2018

У прилогу се налазе резултати колоквијума из предмета Уметност раног средњег века у Византији и западној Европи, одржаног 5. фебруара.


6
 
Феб
 
2018

Испит из предмета Сви испити код проф. др Зорана Ракића (основне и докторске студије) одржаће се 8.2.2018, у 10 часова, кабинет 478

 

5
 
Феб
 
2018

Упис студената у наредну годину ДОКТОРСКИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА у школској 2017/18. години обавиће се од 05.02. до 28.02. 2018. године према условима из одлуке у прилогу.

Више о упису у наредну годину студија можете наћи на линку:
http://www.f.bg.ac.rs/studenti/upis
у оквиру менија: УПИС НАРЕДНЕ ГОДИНЕ СТУДИЈА / ДОКТОРСКЕ СТУДИЈЕ (АН, АР, ИС, ИУ, КЛ, ПЕ, ПС, ФС)2
 
Феб
 
2018

У прилогу се налазе резултати поправног колоквијума из предмета Aрхитектура Византије и западне Европе у средњем веку.


2
 
Феб
 
2018

Нови конкурси за размену у оквиру ЕРАСМУС+ програма - додатне информације о конкурсима можете пронаћи на страни за Међународну сарадњу2
 
Феб
 
2018

Програми интензивних тронедељних летњих курсева из области грчке књижевности за студенте класичних наука, филозофије, историје и сродних дисциплина могу се наћи на http://www.greekstudiesonsite.com/programs.


1
 
Феб
 
2018

Проф. др Саша Брајовић неће одржати консултације у понедељак, 5. фебруара.


31
 
Јан
 
2018

Сви студенти који су заинтересовани да виде резултате тестова јануарског испитног рока или да се информишу о адекватној припреми испита из предмета Основи уметности и визуелне културе новог и модерног доба, могу да дођу сутра, 1. фебруара, у термину од 10 до 11 часова, у кабинет 483.


31
 
Јан
 
2018

Студенти који нису уписали оцену из Културне историје средњег века 500-1000. у понедељак 29. јануара моћи ће то да ураде још у петак, 2. фебруара у 14 часова у кабинету 561.


30
 
Јан
 
2018

CIVIL SOCIETY SCHOLAR AWARDS, Београдска отворена школа у сарадњи са Фондацијом за отворено друштво расписује КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА у оквиру Програма подршке намењеног докторантима, члановима академске заједнице и запосленима на високошколским установама (Civil Society Scholar Awards - CSSA) за школску 2018-2019. годину. Додатне информације о конкурсима за доделу стипендија можете пронаћи на страни за Међународну сарадњу30
 
Јан
 
2018

У прилогу се налазе резултати испита из предмета Основи уметности и визуелне културе новог и модерног доба, одржаног 24.1.2018.


30
 
Јан
 
2018

Једанаеста зимска радионица "Јеврејска уметност и традиција" одржаће се од 05. до 10. фебруара 2018. године, у организацији Одељења за историју уметности и Центра за студије јеврејске уметности и културе на Филозофском факултету у Београду. Више о томе можете наћи на страници за Међународну сарадњу29
 
Јан
 
2018

У прилогу се налазе резултати испита из предмета Форме и функције српске уметности и визуелне културе XIX века, одржаног 24.1.2018.


29
 
Јан
 
2018

У прилогу се налазе резултати колоквијума из Историје модерне уметности I.

Упис резултата обавиће се у среду, 31. јануара, у кабинету 480, од 12 до 13 часова.


29
 
Јан
 
2018

Доцент др Игор Борозан одржаће консултације у среду, 31. јануара, у 9.30 часова, уместо у редовном термину уторком.


25
 
Јан
 
2018

Упис оцена ће се обавити у понедељак, 29. јануара у 12 часова, у учионици 510.


25
 
Јан
 
2018

24
 
Јан
 
2018

Резултати испита из предмета Поетика српске уметности и визуелне културе новог векa: Станишић Марија, иу 14-68, оцена 10.

Уписивање оцена у среду 31.1.2018, у 11 часова.


24
 
Јан
 
2018

Четврто предавање "Морална права не-људских животиња у хеленској филозофији" у оквиру циклуса "Морална и законска права животиња" биће одржано 30. јануара 2018. године у 17.00 у просторијама Српског филозофског друштва (ФДС) на Филозофском факултету у Београду. Предавање ће одржати Маја Вучковић, мастер филозоф.


23
 
Јан
 
2018

У прилогу су резултати колоквијума из предмета Историја уметности српских земаља средњег века I (први део).


23
 
Јан
 
2018

 • пријава испита: од 22. до 31.01.2018.
 • уплата најкасније до: 25.01.2018.
 • провера услова и приговори: 01.02.2018.
 • испити: од 05. до 13.02.2018.

Одлука о испитном року са детаљним информацијама налази се у прилогу.19
 
Јан
 
2018

Упис оцена и увид у прегледане испитне радове из испита Европска уметност 19. века обавиће се у понедељак, 22. јануара, у 11 часова, кабинет 481.


19
 
Јан
 
2018

Упис оцена и увид у прегледане испитне радове из испита Европска уметност барока и рококоа и Европска уметност ренесансе и маниризма обавиће се у понедељак, 22. јануара, у 11 часова, кабинет 481.


19
 
Јан
 
2018

Упис оцена и увид у прегледане испитне радове из испита и колоквијума Европска уметност новог века I и Европска уметност новог века II обавиће се у понедељак, 22. јануара, у 11 часова, кабинет 481.


19
 
Јан
 
2018

У прилогу се налазе резултати колоквијума из предмета Историја уметности српских земаља средњег века II, јануарски испитни рок.


18
 
Јан
 
2018

Центар за развој каријере Филозофског факултета расписује конкурс за обављање стручне праксе у Центру за биоетичке студије за студенте свих студијских група Филозофског факулета. Детаљи конкурса се налазе у прилогу, а рок за пријаву је 26.01.2018. Пракса ће почети средином фебруара.16
 
Јан
 
2018

Допунски конкурс за упис студената на докторске студије филозофије, историје, педагогије, андрагогије, психологије, историје уметности, археологије и класичних наука на Филозофском факултету Универзитета у Београду у академској 2017/2018. години објављен је на сајту Факултета (где се може и преузети) у рубрици За будуће студенте – Конкурси (www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/konkursi). Обавештења у вези са пријавом на конкурс и уписом кандидата биће објављивана у рубрици Вести за будуће студенте (www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/vestiBS).16
 
Јан
 
2018

16
 
Јан
 
2018

У прилогу се налазе резултати колоквијума из предмета Уметност раног средњег века у Византији и западној Европи.


15
 
Јан
 
2018

У прилогу се налазе резултати испита из Помоћних историјских наука, одржаног 15.1.2018.


15
 
Јан
 
2018

У прилогу се налази позив за међународну студентску конференцију о Уметности, која ће се одржати од 9. до 11. маја 2018, на Филозофском факултету у Београду.


15
 
Јан
 
2018

Нови број часописа Артум можете погледати на адреси: http://147.91.75.9/manage/shares/ARTUM/ARTUM_06_2017-12.pdf.

Рок за предају радова за следећи број часописа је 15. фебруар.


15
 
Јан
 
2018

У прилогу се налазе резултати колоквијума из предмета Архитектура Византије и западне Европе у средњем веку.


11
 
Јан
 
2018

У прилогу се налази списак студената који не могу да изађу на испит из предмета Европска уметност 19. века због недовољног похађања наставе.


11
 
Јан
 
2018

У прилогу се налази списак студената који су стекли право изласка на колоквијуме из предмета Историја уметности српских земаља средњег века II.


10
 
Јан
 
2018

9
 
Јан
 
2018

У прилогу се налазе резултати пројектних вежби из Херитологије.


8
 
Јан
 
2018

У прилогу се налази списак студената који су стекли право изласка на колоквијуме из предмета Историја уметности српских земаља средњег века I


8
 
Јан
 
2018

У прилогу се налазе резултати колоквијума из предмета Општа историја уметности средњег века


8
 
Јан
 
2018

Доцент др Ана Костић- Ђекић одржаваће консултације у новом термину, почевши од 10. јануара 2018, средом од 11 до 12 часова.


29
 
Дец
 
2017

Упис примљених кандидата на ДОКТОРСКЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ обавиће се 10,11,12. 01. 2018. године у канцеларији број 1, поред шалтера од 11 до 15 часова.

Све важне информације у вези са уписом налазе се у прилогу.29
 
Дец
 
2017

Коначне ранг-листе за упис на докторске академске студије (АН, АР, ИС, ИУ, КЛ, ПЕ, ПС, ФС) су објављене у рубрици За будуће студенте–Докторске-ранг-листе.

Упис примљених кандидата обавиће се 10,11,12.01.2018. године у канцеларији број 1, поред шалтера, од 11 до 15 часова.29
 
Дец
 
2017

Термин предаје семинарских радова за курс Српска уметност новог века I je у понедељак, 12. фебруара, у 16 часова.


28
 
Дец
 
2017

У прилогу се налазе резултати колоквијума из Херитологије, одржаног 26.12.2017.


28
 
Дец
 
2017

У прилогу се налазе резултати колоквијума из Увода у студије баштине, одржаног 25.12.2017.


27
 
Дец
 
2017

У прилогу - термини испита у јануарском и фебруарском испитном року Центра за образовање наставника.25
 
Дец
 
2017

Прелиминарне ранг-листе за упис на докторске студије (АН, АР, ИС, ИУ, КЛ, ПЕ, ПС и ФС) налазе се у рубрици За будуће студенте – Ранг-листе – докторске (http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/doktorske_liste).

Жалбе на прелиминарну ранг-листу могу се поднети на портирници или у архиви, најкасније до 28. децембра 2017. године у 8 часова.22
 
Дец
 
2017

Проф. др Симона Чупић неће одржати консултације у среду, 27. децембра 2017.


22
 
Дец
 
2017

У прилогу се налазе резултати колоквијума из предмета Херитологија,одржаног 12.12.2017.


21
 
Дец
 
2017

У прилогу се налазе резултати колоквијума из предмета Увод у студије баштине, одржаног 11.12.2017.


20
 
Дец
 
2017

Проф. др Александар Кадијевић ће одржати консултације у четвртак,21.12.2017, у 16 часова, уместо у редовном термину петком, због учешћа на симпозијуму о архитекти Николи Добровићу.


20
 
Дец
 
2017

На линку https://goo.gl/BAvkGC можете наћи обавештења о одржавању студентске Пролећне школе археологије у Новом Саду са темом Археолошко наслеђе Подунавља: између Паноније и Балкана.


20
 
Дец
 
2017

Да бисте обезбедили успешан улазак у нову годину едукативни сектор Центра за развој каријере Филозофског факултета је за вас припремио радионицу "Освести потенцијале и покрени каријеру".

Радионица ће се одржати у суботу 23. децембра у 12:00. у слушаоници 308. Ваше пријаве можете послати на: czrkmarketing@gmail.com са подацима: име, презиме и студијска група. Више о томе у прилогу вести.19
 
Дец
 
2017

Пријемни испит за кандидате који уписују докторске студије код проф. др Миодрага Марковића и проф. др Драгана Војводића одржаће се у четвртак, 21.12, у 13.30 часова, кабинет 460.


18
 
Дец
 
2017

Српска академија наука и уметности и Филозофски факултет Универзитета у Београду позивају вас на научни скуп

МИЛОШ Н. ЂУРИЋ: КЛАСИЧНО НАСЛЕЂЕ НА РАЗМЕЂИ ТРАДИЦИОНАЛНОГ И МОДЕРНОГ

21. децембар 2017. године у 10:00 часова (Свечана сала САНУ)

Прогам скупа налази се у прилогу.


18
 
Дец
 
2017

Обавештавамо вас да је отворен ERASMUS+ конкурс за размену наставника у пролећном семестру на University Of Glasgow. Додатне информације о конкурсима можете пронаћи на страни за Међународну сарадњу18
 
Дец
 
2017

Доцент др Владимир Симић неће одржати консултације у понедељак, 18.12.2017.


18
 
Дец
 
2017

У понедељак, 18. 12, предавања из предмета Српска уметност новог века 1 неће бити одржана. Термин надокнаде часа биће накнадно објављен.


18
 
Дец
 
2017

У уторак, 19.12, предавања из предмета Општа историја уметности средњег века неће бити одржана.


18
 
Дец
 
2017

У понедељак 18. децембра предавања из предмета Српска уметност новог века 2 и Форме и функције српске уметности и визуелне културе 19. века неће бити одржана.


18
 
Дец
 
2017

Проф. др Ненад Макуљевић неће држати консултације у среду, 20. децембра.


18
 
Дец
 
2017

Колоквијум из историје модерне уметности за апсолвенте одржаће се у уторак, 19. децембра, у 16.30 часова, кабинет 459.


13
 
Дец
 
2017

Презентације на предмету Форме и функције уметности и визуелне културе 19. века предвиђене су за 21. и 28. децембар у термину вежби. За 21.12. планирана су следећа излагања: Јавни споменици; Надгробни споменици у Саборној цркви у Београду; Споменик Карађорђу на Калемегдану; Филм "Карађорђе". За 28.12 су планирана следећа излагања: Слика другог у визуелној култури 19. века: оријенталне представе Балкана у делу Паје Јовановића, Карикатуре Димитрија Аврамовића, Слике народа у визуелној култури 19.века; Илустрације у часопису "Српска зора".


13
 
Дец
 
2017

У прилогу се налазе оцене трећег есеја из Увода у студије баштине.


13
 
Дец
 
2017

Овог децембра студенти друге године андрагогије, полазници изборног курса „Образовање одраслих за животну средину“, анкетирају своје колеге о перцепцији одрживог развоја и животне средине – а посебно нашег факултетског окружења. Резултати ће послужити планирању акција и образовних програма за заинтересоване. Уколико сте студент друге или треће године на било којој студијској групи Филозофског факултета, молимо да одвојите 10 минута и попуните упитник који ћете наћи на адреси: https://goo.gl/forms/TTWSAbX8QL7SXHdy1


13
 
Дец
 
2017

Пријемнии испит за кандидате који уписују докторске студије код проф. др Ненада Макуљевића биће одржан 21. децембра, у 13 часова, кабинет 483.


12
 
Дец
 
2017

У среду, 12. децембра, настава на изборном предмету Методика наставе историје уметности одржаће се у Темпус сали, у редовном термину.


12
 
Дец
 
2017

Пријемнии испит за кандидате који уписују докторске студије код проф. др Александра Кадијевића биће одржан у петак, 22. децембра, у 15 часова, кабинет 457.


12
 
Дец
 
2017

У среду,13. децембра, вежбе на предмету Историја уметности српских земаља средњег века II биће одржане у Темпус сали, у редовном термину.


12
 
Дец
 
2017

Центар за визуелну културу Балкана Филозофског факултета у Београду Вас са задовољством позива на предавање др. Наташе Мишковић, професора са Универзитета у Базелу, под називом "Истраживање постосманског наслеђа кроз визуелну историју дигиталне хуманистичке науке и међународну сарадњу: базелски СИБА пројекат". Предавање које ће се одржати у петак 15.12. 2017, са почетком у 16h, у свечаној сали Драгослав Срејовић на првом спрату Филозофског факултета, посвећено је презентовању резултата рада на пројекту о постосманском наслеђу на Балкану чији је један од резултата и изложба "Градови у покрету - постосманско наслеђе," тренутно отворена у Историјском музеју Србије.


11
 
Дец
 
2017

 • пријава испита: од 18.12.2017. до 10.01.2018.
 • уплата најкасније до: 05.01.2018.
 • провера услова и приговори: 11.01.2018.
 • испити: од 15. до 24.01.2018.

Одлука о испитном року са детаљним информацијама налази се у прилогу.11
 
Дец
 
2017

Пријемнии испит за кандидате који уписују докторске студије на модерној уметности биће одржан у среду, 20. децембра, у 14.30 часова, кабинет 480.


11
 
Дец
 
2017

Пријемнии испит за кандидате који уписују докторске студије на Семинару за музеологију и херитологију биће одржан у среду, 20. децембра, у 14 часова, кабинет 453.


8
 
Дец
 
2017

Доцент др Игор Борозан одржаваће консултације у новом термину уторком, од 10.30. до 11.30. часова.


6
 
Дец
 
2017

Kонкурс за упис студената на докторске студије филозофије, историје, педагогије, андрагогије, психологије, историје уметности, археологије и класичних наука на Филозофском факултету Универзитета у Београду у академској 2017/2018. години објављен је на сајту Факултета (где се може и преузети) у рубрици За будуће студенте - Конкурси (www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/konkurs).

Обавештења у вези са пријавом на конкурс и уписом кандидата биће објављивана у рубрици Вести за будуће студенте (www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/vestiBS).

6
 
Дец
 
2017

Час на предмету Основи уметности и визуелне културе новог и модерног доба ће, уместо у редовном термину четвртком, бити одржан у петак (8. децембра), у 11:30 часова, у учионици 401.


5
 
Дец
 
2017

Треће предавање „Морална релевантност не-људских животиња и дужности које следе“ у оквиру циклуса "Морална и законска права животиња" биће одржано 12. децембра у 18.30 у просторијама Српског филозофског друштва (ФДС).

Предавање ће одржати студенткиња докторских студија филозофије Власта Сикимић


4
 
Дец
 
2017

Велика нам је част и задовољство да вас позовемо на IV годишњу конференцију музеологије и херитологије, која ће се одржати 6. децембра 2017. године, са почетком у 10.30 часова, у Свечаној сали "Драгослав Срејовић," на Филозофском факултету у Београду.

Овогодишњи скуп, у организацији Центра за музеологију и херитологију, састојаће се из два тематска блока. Први, под називом Од уметности до музеалности,чиниће разговор поводом књиге Уметност и музеалност др Драгана Булатовића, ванредног професора у пензији, коју је недавно објавила Галерија Матице српске, док ће у наставку, у другом тематском блоку, бити одржан округли сто Од очувања до коришћења културног наслеђа, поводом објављивања књиге Како очувати и користити културно наслеђе др Славице Вујовић, у издању Покрајинског завода за заштиту споменика.


4
 
Дец
 
2017

Задужбина Љубице М. Здравковић расписује конкурс за доделу једне стипендијe студенту Универзитета у Београду, за школску 2017/2018. годину. Више о томе у прилогу вести.4
 
Дец
 
2017

Расписује се Конкурс за доделу 8 (осам) "Награда Миливоја Јовановића и Луке Ћеловића" за стручне радове студената Универзитета у Београду из области правних и економских наука, за школску 2017/2018. годину. Више о овоме можете наћи у прилогу вести.4
 
Дец
 
2017

У среду,6. децембра, вежбе на предмету Историја уметности српских земаља средњег века II биће одржане у сали 409.


4
 
Дец
 
2017

У уторак, 5. децембра, час из предмета Mетодика наставе историје умeтности биће одржан у сали 310.


4
 
Дец
 
2017

Фондација „Фондација Косте Мигрића“ расписала је конкурс за доделу стипендија за школску 2017/2018. годину. Више о условима, критеријумима, потребној документацији и роковима за пријаву можете наћи у прилогу.1
 
Дец
 
2017

Фондација „Нови добротвори Универзитета у Београду“ расписала је конкурс за доделу стипендија за школску 2017/2018. годину. Више о условима, критеријумима, потребној документацији и роковима за пријаву можете наћи у прилогу.1
 
Дец
 
2017

Гостујући предавач, др Франц Фишер из Центра за дигиталну хуманистику Универзитета у Келну, приказаће различите технике помоћу којих је могуће остварити бољи увид у оштећену и тешко читљиву грађу, пре свега у средњовековне рукописе, повеље и печате, али и доћи до поузданијих сазнања о њиховом пореклу и старости. Међу фото-техникама посебно се издваја тзв. "Reflectance Transformation Imaging" (RTI), веома успешно примењена у обради печата, а развијена управо у установи из које долази др Фишер.
Предавање ће бити одржано на енглеском језику. Предвиђен је и разговор са предавачем, уз модерацију доц. др Жарка Вујошевића.


1
 
Дец
 
2017

Одлука о пријави испита у децембарском апсолвентском року у школској 2017/2018. години налази се у прилогу.30
 
Нов
 
2017

Центар за теорију историје Филозофског факултета Универзитета у Београду позива на треће предавање из циклуса МОЗАИЦИ НАЦИЈА. НАЦИОНАЛИЗМИ, СЕЋАЊА И КУЛТУРНИ ИДЕНТИТЕТИ:

НАЦИЈЕ КАО ТКАЧИ ТАПИСЕРИЈЕ СЕЋАЊА

предавач Марија Васиљевић (Филозофски факултет Београд)


30
 
Нов
 
2017

У издању Матице српске публикована је нова, 45. свеска "Зборника за ликовне уметности МС"(уредник проф. др Александар Кадијевић),индексираног на ЕРИХПЛУС и ЕСЦИ листама међународних научних часописа- у националној категоризацији водећи научни часопис ранга М51. У свесци је заступљено више прилога наставника, сарадника и доктораната Филозофског факултета. Електронска верзија је доступна на линку: http://www.maticasrpska.org.rs/stariSajt/casopisi/ZMSLU_45.pdf


30
 
Нов
 
2017

У издању Историјског архива у Смедереву објављен је зборник научних радова "Смедеревски крај 1918-1941" (уредници Данијела Милошевић, др Александар Кадијевић и др Слободан Бјелица). Одељен је на две целине: друштвену и уметничку историју. У њему су заступљени и прилози наставника, сарадника и доктораната Филозофског факултета у Београду. Примерци ће бити доступни од 1.12.2017. у библиотекама одељења за Историју уметности и Историју Филозофског факултета.


29
 
Нов
 
2017

Проф. др Марцела Андокова одржаће гостујуће предавање Christiana Libertas and its Specific Features in Augustine’s Thinking у петак, 8. децембра у 13 сати у просторијама Српског филозофског друштва (ФДС).

Више информација у прилогу.


29
 
Нов
 
2017

Задовољство нам је да Вас позовемо на јавно предавање др Иванке Гергове, члана коресподента Бугарске академије наука и уметности под називом Култови бугарских светитеља и др Елисавете Мусакове под називом Византија у бугарској и српској књижевној традицији до краја XIV века.

Предавања ће се у организацији Центра за визуелну културу Балкана Филозофског факултета одржати у понедељак 4.12.2017. са почетком у 12 часова у свечаној сали Драгослав Срејовић на Филозофском факултету у Београду.


27
 
Нов
 
2017

Позивамо заинтересоване студенте свих наставних група Филозофског факултета да се пријаве за анкетаре у процесу обавезног студентског вредновања педагошког рада наставника на Филозофском факултету. Вредновање ће бити спроведено од 11. до 22. децембра 2017.

Рок за пријаву је петак 01.12.2017. године.

Молимо Вас да своју пријаву, која ће садржати име и презиме, број индекса, годину студија и списак Ваших слободних термина у наведеном периоду за вредновање, доставите координаторки стручне групе доц др. Жељки Манић на адресу: zmanic@f.bg.ac.rs

Стручна група Комисије за обезбеђивање квалитета и самовредновање ће извршити избор студената-анкетара и о томе обавестити заинтересоване кандидате 05.12.2017. године.

У Београду, 27.11.2017.

др Мирјана Адамовић
председница Комисије за обезбеђивање квалитета и самовредновање
27
 
Нов
 
2017

Консултације код асистента др Ане Костић Ђекић биће одржане у петак, 1. децембра, од 12 до 13 часова, кабинет 483.


27
 
Нов
 
2017

Вежбе на предмету Историја модерне уметности 1 биће одржане у уторак, 28. новембра, у Кући легата (Кнез Михаилова 46)на изложби "Петар Лубарда 1907-1974-2017," у редовном термину часа, од 11:30.


27
 
Нов
 
2017

24
 
Нов
 
2017

Обавештавамо вас да ће се представљање стипендија Владе Републике Француске за Мастер 2 ниво и докторске студије у коменторству одржати у петак, 1. децембра у 12 часова у Свечаној сали "Драгослав Срејовић" на првом спрату Филозофског факултета.

Конкурс за стипендије за школску 2018/2019. годину је отворен од 16. марта 2018. године.24
 
Нов
 
2017

Надокнада часа на предмету Форме и функције српске уметности и визуелне културе 19. века биће одржана у петак, 1.12.2017, у учионици 401, са почетком у 11:30 часова.

У оквиру надокнаде часа планирано је излагање презентација посвећених владарској идеологији.


24
 
Нов
 
2017

Асистент др Ане Костић Ђекић неће држати консултације у четвртак, 30. новембра.


24
 
Нов
 
2017

Вежбе на предмету Форме и функције српске уметности и визуелне културе 19. века неће бити одржане у четвртак, 30. новембра.


23
 
Нов
 
2017

Надокнада часа на предмету Форме и функције српске уметности и визуелне културе 19. века биће одржана у петак, 24.11.2017, са почетком у 11.30 часова, у учионици 401.


23
 
Нов
 
2017

Друго предавање "Злоупотреба животиња у индустрији забаве" у оквиру циклуса "Морална и законска права животиња" биће одржано 28. новембра у 18.30 у просторијама Српског филозофског друштва (ФДС).

На предавању ће говорити: Миља Кривокућа, психолошкиња и чланица удружења Нада за животиње - Риска, Наташа Вукмировић из организације Линк плус и Милица Ранковић из организације Феникс.


23
 
Нов
 
2017

Поштованистуденти,

Студентски парламент је донио одлуку о расписивању ванредних допунских избора за следеће студијске групе:

Психологија: 3 члана
Класичне науке: 1 члан
Етнологија и антропологија: 2 члана
Социологија: 1 члан
Историја умјетности: 1 члан

који ће се одржати у уторак 28.11.2017 од 10:00 до 17:00. Пријаве ће се примати у петак 24.11.2017. и у понедељак 27.11.2017. За пријаву је потребно донијети студентски индекс и CV. Пријаве ће се примати у СО5. Чланови изборне комисије су:

1. Сибин Братина; предсједник изборне комисије
2. Андреа Каљевић
3. Ксениа Стојковић20
 
Нов
 
2017

У прилогу се налазе оцене другог есеја из Увода у студије баштине.


20
 
Нов
 
2017

Поштоване колегинице и колеге, драги пријатељи,
позивамо Вас на промоцију зборника радова у част прoфесора Александра Јовановића
ANTE PORTAM AUREAM STUDIA IN HONOREM PROFESSORIS ALEKSANDAR JOVANOVIĆ.


Промоција ће се одржати у четвртак 23. новембра 2017. године у 11 часова на првом спрату Филозофског факултета у Београду у свечаној сали „Драгослав Срејовић“.


У представљању Зборника учествоваће:
проф. др Сташа Бабић
др Милоје Васић, научни саветник
доцент др Милош Јевтић
проф. др Мирослав Вујовић.
20
 
Нов
 
2017

20
 
Нов
 
2017

У периоду од 20. до 24. новембра, проф. др Јелена Ердељан неће држати наставу и вежбе на предметима Општа историја уметности средњег века и Античка уметност, као ни консултације.


17
 
Нов
 
2017

Вежбе на предмету Уметност после 1945: модерна и постмодерна биће у уторак, 21. новембра, одржане у оквиру изложбе "Петар Лубарда 1907-1974-2017," у Кући легата(Кнез Михаилова 46).


17
 
Нов
 
2017

Доцент др Бранка Вранешевић неће држати наставу и консултације од 20. до 24. новембра 2017.


17
 
Нов
 
2017

Вежбе на предмету Историја уметности српских земаља средњег века II, 22. и 29. новембра 2017, одржаће се у учионици 409, у редовном термину.


17
 
Нов
 
2017

Настава на изборном предмету Методика наставе историје уметности, 21. и 28. новембра 2017, одржаваће се у сали 310, у редовном термину.


17
 
Нов
 
2017

Вежбе на предмету Уметност после 1945 - модерна и постмодерна одржавaће се до краја зимског семестра у учионици 401, у редовном термину.


15
 
Нов
 
2017

Асистент др Ана Костић Ђекић неће држати консултације у редовном термину ове недеље.


15
 
Нов
 
2017

Вежбе на предмету Форме и функције српске уметности и визуелне културе 19. века неће бити одржане у петак 17.11.2017, због болести предавача.


15
 
Нов
 
2017

Истраживач- сарадник Милена Улчар МА одржаваће консултације у новом термину понедељком, од 15 до 16 часова, кабинет 481.


15
 
Нов
 
2017

Одлука о пријави испита у новембарском испитном року у школској 2017/2018. години налази се у прилогу14
 
Нов
 
2017

Студентски парламент Филозофског факултета позива студенте са свих студијских група, који су заинтересовани за место делегата, да дођу у среду у 17 часова и 15 минута у свечану салу 108. За додатне информације студенти се могу јавити на фејcбук профил парламента или обратити представницима своје студијске групе (члановима студентског парламента).13
 
Нов
 
2017

Вежбе на предмету Уметност после 1945: модерна и постмодерна биће у уторак, 14.11.2017, одржане у оквиру изложбе Иване Кличковић “here... the moon,” у Ликовној галерији Културног центра Београда.


13
 
Нов
 
2017

Поштоване колегинице и колеге, задовољство нам је да вам представимо нову публикацију Института за социолошка истраживања: Ивана Спасић, Вера Бацковић (2017), "Градови у потрази за идентитетом", Београд: ИСИ ФФ и Службени гласник. Публикација је доступна у библиотеци Одељења за социологију, као и за бесплатно преузимање на следећој страници: http://www.f.bg.ac.rs/instituti/ISI/publikacije


13
 
Нов
 
2017

Моле се студенти који студирају по болоњским статутима да се јаве секретару Одељења у вези с новембарским апсолвентским роком.


13
 
Нов
 
2017

Проф. др Симона Чупић неће одржати консултације у среду, 15. новембра.


9
 
Нов
 
2017

Конкурс за волонтерску праксу у Прихватном центру "Пирот" - више о томе у прилогу вести.

Опширније о актуелним праксама - линк:https://www.facebook.com/filozofskiczrk/↑↑↑