Arheologija

16
 
Мај
 
2019
Позив за волонтирање на ископавањима на археолошком локалитету Глац код Сремске Митровице

Овај позив за волонтирање на ископавањима на Глацу спроводи се у оквиру Споразума о сарадњи који је потписан између Универзитета у Сиднеју и Универзитета у Београду, 1. фебурара 2018. године.
Универзитет у Сиднеју и Археолошки институт у Београду од 2017. године спроводе ископавања на Глацу, недалеко од Сремске Митровице, античког Сирмијума. На локалитету се налази касноцарска вила/палата за коју постоје наводи у античким изворима да је изградио цар Максимијан. Међународни тим истраживача предводе професор Ричард Мајлс, са Сиднејског универзитета и др Стефан Поп-Лазић, са Археолошког института.
Кампања 2019. године ће трајати од петка, 27. септембра до понедељка, 4. новембра 2019. године. Предвиђено је шест радних дана недељно, а недеља је слободан дан. Трошкови транспорта од и до Београда, смештаја и свих оброка (осим ручка и вечере недељом и личних трошкова) покриће the Pannonia Project, Универзитета у Сиднеју. Од сваког пријављеног студента се очекује учешће током читавог трајања кампање.
Радни језик на ископавањима је енглески те је и документ у прилогу на енглеском језику. Информације о ископавањима, локалитету и упутство за пријаву се налазе у документу. Рок за пријаву је 30. јун 2019. године.
За детаљније информације можете се обратити др Милијану Димитријевићу на
milijan.dimitrijevic@sydney.edu.au.
↑↑↑