Вести и догађаји

Опште вести
RSS
27
 
Јун
 
2018

Јавна прозивка за кандидате са афирмативних листа обавиће се 30.6.2018. у 12.00 ч. у свечаној сали „Драгослав Срејовић“ (сала 108) на првом спрату, када ће се кандидати изјаснити о коришћењу права на упис на основу програма афирмативних мера.
Право на упис на јавној прозивци за кандидате са афирмативних листа могу стећи само кандидати са афирмативне листе, према листи изражених жеља и броју бодова остварених на пријемном испиту.
У случају да се кандидат не изјасни на овој прозивци биће рангиран на афирмативној листи а према жељама израженим на пријавном листу.25
 
Јун
 
2018

Због годишњих одмора, Институт за педагогију и андрагогију Филозофског факултета Универзитета у Београду током месеца јула и августа 2018. године неће реализовати програме стручног усавршавања извођача програма образовања одраслих. Календар обука за септембар и октобар 2018. године ће ускоро бити постављен на адреси http://www.f.bg.ac.rs/instituti/PEA/programi_strucnog_usavrsavanja у оквиру документа са новом процедуром пријављивања за похађање обука.25
 
Јун
 
2018

Распоред полагања пријемног испита за упис на основне студије и нови списак са бројем бодова које кандидати имају на основу успеха у средњој школи и израженим редоследом жеља, након жалби, истакнут је на стаклима у приземљу Факултета и на сајту Факултета на страни http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/srednja_skola (рубрика За будуће студенте, линк Бодови из средње школе).

Распоред полагања пријемног испита за упис на основне студије се налази на списку са бодовима из средње школе и жељама, и истакнут је за сваког појединачног кандидата, са временом почетка испита и салом у којој ће кандидат полагати испит. Кандидат ће пријемни испит полагати у исто време и у истој сали 26. и 27. јуна (у салу се улази 15 минута пре почетка испита). Кандидати морају да се у потпуности придржавају објављеног распореда и промена термина полагања није могућа. Пријемни испит је целовит. Уколико кандидат не дође на било који део испита или промаши свој термин у Распореду полагања, не може га полагати накнадно нити може бити рангиран. Уколико кандидат не изађе на тест знања или / и тест опште информисаности, сматраће се да је одустао од полагања пријемног испита и неће бити рангиран.

 

24
 
Јун
 
2018

Списак са бројем поена које кандидати имају на основу успеха у средњој школи (максимум 40 поена), израженим редоследом жеља и распоредом полагања пријемног испита истакнут је на стаклима у приземљу Факултета и на сајту Факултета на страни http://www.f.bg.ac.rs/buduci_studenti/srednja_skola (рубрика За будуће студенте, линк Бодови из средње школе).

Ако сматрају да им број поена из средње школе није тачно утврђен или/и им је изражен редослед жеља погрешно уписан, кандидати могу да се жале на шалтерима у приземљу факултета 25. јуна од 11.00 до 12.00 сати уз накнаду од 300 динара. Уколико је жалба основана, накнада се враћа кандидату.

 

22
 
Јун
 
2018

Социолошки клуб Вас позива на разговор о књизи "Питао сам малог пужа - моја социолошка прича о Шабану Бајрамовићу" проф. др Драгољуба Брке Ђорђевића са Машинског факултета у Нишу. О књизи ће говорити проф. др Бранимир Стојковић са Факултета политичких наука у Београду, Димитрије Буквић, докторанд Одељења за социологију Филозофског факултета у Београду и новинар "Политике" и аутор монографије. Социолошки клуб биће одржан у четвртак 28.6.2018. у 16ч у Институту за социолошка истраживања у Београду.


22
 
Јун
 
2018

Пријава кандидата на конкурс за упис на основне студије, продужена је, по одлуци дакана до данас (22.06.2018. године) у 14 часова.18
 
Јун
 
2018

Научно-архивистичка радионица Балканолошког института САНУ под називом Дигитално архивирање средњовековних повеља: концепти и искуства ће се одржати у четвртак, 21. јуна, у просторијама Српске академије наука и уметности.
У првом блоку радионице биће представљен пројекат Српског дигиталног дипломатара, који се реализује на Балканолошком институту, док ће у другом блоку наше колеге из иностранства приказати сличне подухвате на пољу дигиталне обраде и презентације средњовековне документарне грађе.

Програм у прилогу.


15
 
Јун
 
2018

Због најављених падавина, обавештавамо вас да ће прослава Дана Филозофског факултета бити одржана у Клубу Факултета (улаз из Васине улице) с почетком у 20 часова.13
 
Јун
 
2018

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду у сарадњи са HR WORLD по први пут организује програм HR enter – летњу школу HR-а. Програм је настао из потребе да се дају одговори на најчешћа питања студената када су људски ресурси у питању.Како започети каријеру у HR-у? Које све функције постоје? Ко се може бавити људским ресурсима? Које вештине треба да поседујем да бих био добар у HR-у? Како да се умрежим са људма из ове области? Каква је веза HR-а са осталим функцијама у компанији? Такође, најчешће је управо сусрет са HR-ом први контакт младих са организацијом, а компаније често немају прилике да чују њихово мишљење када је HR функција у питању. Током овог програма експерти из области HR-а ће поред преношења знања, моћи и да чују повратну информацију од студената и кроз заједничку дискусију анализирају функције и процесе HR-а из различитих углова.

HR ентер је програм намењен студентима завршних година Универзитета у Београду који су високо мотивисани да каријеру развију у области људских ресурса. Учешће у програму омогућиће полазницима да сагледају ширу слику и да се кроз предавања и радионице упознају не само са функцијама HR-а, већ и целокупним бизнис окружењем.

Млади ће имати прилику да чују више о HR процесима кроз конкретне примере из праксе, поред тога ће моћи да се опробају тимски и индивидуално у различитим задацима везаним за функције HR-а уз подршку и редовну повратну информацију. На овај начин и кроз додатну дискусију са предавачима студенти могу утицати на креирање будућег HR окружења.

Програм реализује 18 предавача са дугогодишњим каријерама у HR-у. Укупан број сусрета експерата и студената је 9, од тога 6 тренинг дана и 3 меет уп догађаја. Студенти све време трајања програма раде у мултидисциплинарним групама са ментором из бизниса.

Пријаве су отворене до 01.07.2018. године до 23:59 часова. Програм почиње 10.07. а завршни догађај је планиран за 21.08.2018.

Више информација видети на

http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/hr_enter
http://www.hrenter.online

HR ФУНКЦИЈА И БИЗНИС ОКРУЖЕЊЕ (10. јул, 9-17)
РЕГРУТАЦИЈА, СЕЛЕКЦИЈА, ТАЛЕНТ АКВИЗИЦИЈА/РАЗВОЈ (17. јул, 9 - 17)
ДОГАЂАЈ - meet up 1 (26. јул 2018, 10 - 15) - “Employer branding”
LEARNING AND DEVELOPMENT (24. јул, 9 - 17)
КОМПЕНЗАЦИЈЕ И БЕНЕФИТИ (31. јул, 9 - 17)
ДОГАЂАЈ - meet up 2 (9. август, 10 - 15) - “Шта мотивише младе”
HR DATA DRIVEN & TECHNOLOGY (7. август, 9 - 17)
БУДУЋНОСТ HR ФУНКЦИЈЕ (14. август, 9 - 17)
ЗАВРШНИ ДОГАЂАЈ - meet up 3 (21. август 2018, 10 - 15) “Принципи модерног HR-а”11
 
Јун
 
2018

Поштоване колегинице и колеге,

Поводом Дана Филозофског факултета Универзитета у Београду проф. др Данијел Синани, в.д. декан Филозофског факулета има част да вас позове на прославу која ће се одржати у Дворишту Капетан Мишиног здања (улаз из улице Вука Караџића) у петак 15. јуна 2018. године у 20 часова.

У случају кише, прослава ће бити одржана у Клубу студената Филозофског факултета (улаз из Васине улице).

С поштовањем,
Управа Филозофског факултета1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
↑↑↑