Вести и догађаји

Опште вести
RSS
17
 
Мај
 
2017

Социолошки клуб Вас позива на разговор о књизи Моћ графит-мурала аутора др Радомира Ђорђевића. О књизи ће говорити проф. др Радмило Петровић, доц. др Дејан Тубић и проф. др Петар Анђелковић.

Четвртак, 25. мај 2017. године у 18 часова, Институт за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду.
15
 
Мај
 
2017

Институт за етнологију и антропологију има задовољство да Вас позове на предавање у оквиру Антрополошке агоре. У четвртак 18. маја, у 16.00 часова у сали 508, др Владо Котник, с Универзе на Приморскем, Копар, одржаће предавање Грамофон, визуелност звука и терен.
Уводна реч: проф. др Драгана Антонијевић


15
 
Мај
 
2017

Клуб студената етнологије и антропологије КСЕА позива на пројекцију документарног филма Неђина кућа и разговор са ауторком Аном Оташевић у среду 17.5., од 20:15 у Амфитеатру Филозофског факултета.

Неђина кућа је филм о незнаном јунаку нашег доба који сам против свих води борбу против неправде која је учињена његовом народу. Неђо је Ром са Косова чија је породица збегла 1999. године. У Стразбуру, седишту европских институција, бори се против заборава који брише трагове о догађајима који су заувек променили њихове животе. Од када се први пут суочио са призором спаљене куће у ромској махали, Неђо не одустаје од портаге за онима који су одговорни за изгон његове породице и сународника. Његов непријатељ је НАТО, а његово оружје је камера са којом већ осамнаест година бележи нестајање породичне историје на Косову. Решен је да истраје, упркос равнодушности европских институција и претњама које стижу издалека.

Неђина кућа је филм о егзилу, о борби за правду и храбрости појединца да се супротстави систему - о борби која је постала смисао Неђиног живота.

Филм је премијерно приказан на 64. Мартовском фестивалу.

Након пројекције, следи разговор са ауторком Аном Оташевић.

Дођите и прикључите се несвакидашњој филмској авантури.

Видимо се!

Ана Оташевић је новинар, дугогодишњи дописник из Француске. Светску књижевност и теорију књижевности је завршила на Филолошком факултету у Београду, а школовање наставила у Француској. Магистрирала је на Институту за геополитику Универзитета Париз 8, а мастер студије из филмске режије и продукције окончала на Сорбони. Режирала је више кратких филмова у француској продукцији. Неђина кућа је њен први дугометражни документарни филм, на коме је радила са коаутором из Француске, Луком Туом. У српском делу екипе за слику је задужен Никола Мајдак, а за звук Владимир Јанковић Слонче.


15
 
Мај
 
2017

Позивамо вас на предавања која ће у уторак, 16. маја од 17 сати у свечаној сали Филозофског факултета одржати професори из Велике Британије:

Erica Burman (University of Manchester): The child as method
Ian Parker (University of Manchester, University of Leicester): Ethics and the Psy-complex

У прилогу су кратке биографије предавача и апстракти предавања.15
 
Мај
 
2017

У складу са Правилником о студентском вредновању наставе и педагошког рада наставника Филозофског факултета и са Правилником о студентском вредновању педагошког рада наставника и сарадника Универзитета у Београду, студентско вредновање педагошког рада наставника и сарадника за пролећни семестар академске 2016/2017. године биће спроведено у периоду од 15.05. до 26.05.2017. године.

Мирјана Адамовић, с.р.

Председница Комисије
за обезбеђивање квалитета
и самовредновање15
 
Мај
 
2017

У складу са Правилником о oбезбеђивању квалитета и самовредновању на Филозофском факултету вредновање управљања и организације рада за све наставнике и сараднике Филозофског факултета биће спроведено у електонској форми у периоду од 15.05. до 30.05.2017. године.

Анкета се може попунити на адреси: http://gama.f.bg.ac.rs:801/Login.aspx11
 
Мај
 
2017

Обавештавамо вас да ће др Салма Сидик, директорка за саветовање и психотерапију на Факултету за образовање Универзитета Абердин, одржати предавање у Институту друштвених наука у уторак, 16. маја, од 11 часова. Апстракт се налази у прилогу вести.

Др Сидик ће за време свог боравка у Београду одржати и консултације са студентима свих година које занимају антропологија и психологија, психотерапија, као и когнитивна антропологија. Консултације на Филозофском факултету (кабинет 668) заказане су за 15. и 16. мај од 13 до 15 часова, а могу се одржати и додатно- по договору. За додатне консултације можете контактирати проф. др Александра Бошковића (aleksandarbos@gmail.com).
10
 
Мај
 
2017

Одељење за филозофију и студенти филозофије Филозофског факултета у Београду Вас позивају на Прву студентску конференцију „Филозофија уметности“.
Конференција ће се одржати у свечаној сали „Драгослав Срејовић“ у суботу, 13. маја 2017. године са почетком у 11 сати.


9
 
Мај
 
2017

Лабораторија за експерименталну психологију вас позива на трибину са темом „Разлике у доживљају лепоте мушких и женских карикатура лица“, о којој ће говорити Тијана Тодић Јакшић ( Катедра за психологију, Филозофски факултет, Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици).

Трибина ће се одржати у четвртак 11. маја у 15 часова, у просторијама Лабораторије за експерименталну психологију на Филозофском факултету у Београду (сутерен Факултета).

У прилогу се можете детаљније информисати о садржају трибине.
9
 
Мај
 
2017

Одељење за филозофију позива заинтересоване да присуствују гостујућим предавањима професора емеритуса Расела Гудмена са Универзитета Нови Мексико. Предавања ће бити одржана у четвртак, 11. маја од 13.30 и у петак, 12. маја од 13.15 у просторијама Српског филозофског друштва (ФДС).
Више информација у прилогу.


1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
↑↑↑